TORSDAG

Dagen med ett ord: SKIT!
Folk var bakfulla, alltså ingen skjutning på förmiddagen, utan löpning på 5 km med vapen. Sen inventering av ALL materiel i skåpet. Jag var pigg och glad, men blev riktigt förbannad på de som drack för mycket igår. Det blev befälen också. inte ok.
Lunch: Ärtsoppa och pannkakor som vanligt på torsdagar. :)
Efter lunch åkte vi iallafall till Roliga huset och pangade vidare. Gick över förväntan. Gick med andra ord riktigt bra. :) alltid kul när det går bra. :)
Sen åkte vi tillbaka.
Middag: Vet inte om det räknas, men vi var tillbaka för sent, så de blev lite ris och nån sås. Blir en macka från markan när ja skrivit klart! :)

nu blir de äta lite, sen Duscha och SOVA!

PANG PANG!


ONSDAG

God kväll. Jag vill inget annat än att sova nu, för jag är både blåslagen och trött...
Dagen med ett ord: AJ!
Idag var mycket lik igår. Striden inne husen fortsatte. Vi pangade så tomhylsorna flög. Och jag slog mig rätt ordentligt ett par gånger. Blåmärken finns det gott om på min arma kropp.
Lunch: Tveksam. Det var snappt lunch. Köket hade gjort för lite mat, så de va inte mycket till mat, men lite ris och fisk fick jag iallafall.
Middag: PIZZA! på garnisonen dock. Men pan-pizza är inte fel.
Ingen kvällstjänst. Så "Cops" och "2 1/2" men i tv soffan... :)
Lön idag också. Det betyder att många är ute på stan o härjar ikväll. Men de brukar inte märkas när de kommer hem, som tur är. :)

kort inlägg idag, men det blir så ibland.

INGA KONSTIGHETER - VI HÖRS!

TISDAG

Godkväll. Dagen idag: TRASIG.

Började som vanligt. frukost och städ, sen fick ja springa upp till sjukan, så doktor gudmund kunde klippa lite i min stortånagel... precis. Nagelrång. INTE SKÖNT.  Blev bätte men det gör fortfarande ont.
Sen var de utlåsning vapen och åka bort till ROLIGA HUSET (sib-huset)  men det var lättare sagt än gjort, för halvvägs fick fåran sprinter för sig att DÖ. Så vi fick trycka ihop oss i 5 bilar, och sen åka vidare. Det var både jobbigt och kallt att försöka starta bilen, men det löste sig.
Väl framme vid roligahuset övade vi på att hoppa in genom fönster och aköt löst inomhus. Det smällde ordentligt. :)
Lunch i matsalen: Pyttipanna, stekta ägg och rödbetor. OCH SEMLA! Det är ju fettisdagen idag.
Sen tillbaka till huset och fortsätta öva. Kände mig lätt blåslagen när vi skulle därifrån.
Sen höger vänster om och LEDIGT.

Nu ska ja snart få mig en kopp kaffe, och lägga mig i soffan

22 insatspluton - Vill vi  = Kan vi

MÅNDAG

Efter en veckas välbehövd ledighet är jag nu tillbaka i konungens tjänst. Efter en riktigt tråkig resa , med försenade tåg, skrikande barn och bajsande hundar, nådde jag målet. UPPSALA, LSS :)

Dagen började 06.00 med uppstigning och  bäddning. Frukost i vanlig ordning. Efter avlämningen 08.00, var det fys som vanligt. Fysen var egenfys, vilket innebar Fotboll i idrottshallen för mig och 9 andra. Det var riktigt kul, men svettigt.

Efter de var det dush och plutonens timme. Det var väl som vanligt. Efter lunch bar det av mot skjutbanan. Det märks verkligen att vår ekonomi blivit avsevärt mycket bättre. Sköt 2.5 magasin på en eftermiddag. Något vi bara kunde drömma om innan jul. Sen var det höger vänster om, och jag drog på mig mjukisbyxorna och la mig i soffan, där jag ledat sen femtiden. :)

Idag bjöd konungen på:
Lunch: Kycklinggryta med ris
Middag: Fisk med pot Mos och filsås.

Helt ok!

Här är en länk till en artikel om vårat isvaksbadande förra fredagen:
http://www.mil.se/sv/I-Sverige/Skolor/Luftstridsskolan-LSS/Nyheter/Isvaksband-pa-schemat/

SHOO!



FROSEN FREDAG

Dagen med ett ord: KALL!
På schemat stod det sereganternas överraskning, Det betydde att vi skulle bada isvak. :o
Nervöst satte jag mig i bilen och vi åkte till en sjö som låg ca tre mil bort. Jag fick bada sist, eftersom jag skulle fota. Blev många fina bilder, men har inte tillgång till kameran nu, så det får bli ett senare projekt. Känslan av allt blod som bara rusar in mot kroppen, och hur armar och benen börjar tappa känseln var spännande! Kändes som "tusen nålar" över hela kroppen.
Först fick man anhålla till löjtnanten om att få kliva i.
" löjtnant! Soldat Urge anhåller om att få kliva i kungens vak."
sen skulle man få koll på andningen, och inte stamma och säga:
"Löjtnant! Soldat Urge ahåller om att få gå upp ur kungens vak."
Efter mycket om och men fick ja koll på andningen och kunde säga de ja skulle säga. Sen fick vi springa 100 meter med blöta kläder, och sen springa i en kvart för att få tillbaka värmen.

Det var en erfarenhet, och mycket kallt.

Nu är jag ledig en vecka, Så inga inlägg förens vecka 099. (9)

22 insatspluton - Vi frös s vi rös.


TORSDAG

Go kväll i stugan!
Dagen med ett ord: ROLIG!
Morgonen kom alldeles för snabbt. Uppställning 07.30 eftersom polisövningen skulle påbörjas 08.00!
Ordern var blandad klädsel. Min klädsel: kortkalsonger 93, maschkänga 90-1, kortkalsonger 93, strumpa stålgrå, 90 tröja, Värmetröja 90 tunn, Byxorna till Snödräkten, och balaklava. SNYGGT! :)
Efter uppställningen i kasern marschade vi bort mot undsäk, där övningen skulle påbörjas.
Vi skulle vara veganer som ville storma en pälsaffär, och sedan hem till andersson som äger butiken. Plutonen delades in i 3 olika troppar. 1:a tropp skulle vara lugna och fredliga demonstranter. 2:a tropp skulle vara kappvändare - Bli på samma humör som resten av gruppen. 3:e tropp skulle vara militanta veganer. Stökiga och otrevliga mot polisen. Jag hamnade såklart i 3:e tropp. Det var mycket lyckat, och poliserna fick känna på trycket från 36 tuffa soldater. HAHA! Det var både kul och spännande, eftersom vi inte visste vad polisen skulle göra. men måste erkänna att jag blev påpucklad rätt bra. Jag fick till och med åka polisbil med blåljusen på.
BILDER FRÅN DAGEN:
ERIKSSON :)
UTANFÖR "PÄLSAFFÄREN"
MARSCH MOT DEMONSTRATION
POLISBARRIÄR


Sen var det dags för lunh: som alltid ärtsoppa och pankakor med grädde och sylt. :D
Efter lunch fortsatte vi med SIB-övningarna i korridoren, och helt plötsligt säger löjtnanten att vi skulle göra oss klara för lösskjutning och ställa upp utanför. Så fick vi öva på att inta rum med både lös amo och övningsgranater! RIKTIGT KUL!
sen trodde vi det skulle vara kvällstjänst, men fick höger vänster om vid halv fyra.
Middag: Köttbullar potatis och sås, men INGA LINGON! TABBE!
Nu ska jag köra det dagliga tv-racet.


17.30 - Las vegas
18.30 - Cops
19.00 - Two and a half men
19.30 - Simpsons eller Family guy  ( då brukar jag äta min kvällsmacka)
20.00 - Skitiga jobb 
21.00 - Igår var det efterlyst, idag blir det nog Knutby - vägen hem.

VÄRT!

22 insatspluton - Inget sätter stopp för oss, föruton polisen förståss.

ONSDAG

Godkväll!
Dagen med ett ord: SEG
Just nu sitter jag med enormt ont i benen och med en kopp varm choklad vid min sida.
Dagen började förvånansvärt bra, och jag hade känslan i kroppen att det skulle bli en dag med mycket flyt. Men det ändrades ganska snabbt.
Morgonuppställning och visitation som vanligt 08.00, sedan utlåsning vapen. Inga konstigheter.
Därefter var det ner till fordonsplan och ladda magasinen med Lösa patroner. Sen göra två genomföranden hur man framrycker på gata, och sedan med fiende. Själva genomförandet gick mycket bra, men det var otroligt kallt. Med blåst och Snöoväder känndes det motigt att stå still mest hela förmiddagen... 
Efter de var det mat:
Någon konstig fisk, potatis och filsås. Ingen höjdare.

Efter en snabb lunch (efter som vi hade vapenpost) så var det genomgång på hur man genomsöker ett rum, känndes fräckt, men den kännslan dog snabbt. Vi höll på med detta i ca 3 timmar, och vi kännde att vi kunde det efter ungefär 1.5...
Men efter mycket väntan var det inlåsning vapen. Då var klockan tre och plutonen såg fram emot en lugn eftermiddag. Då Dageleven kommer med ordern att ha SUPERFYS ALÁ LÖJTNANT GÜNES! inte omtyckt. Så de var på med stridsutrusningen och poplinstället och kängorna. Och vi begav oss ut på löparspåret. Med lite stopp för diverse aktiviteter. Bland annat springa upp och ner på skjutvallarna och knäböj. Det kändes i benen vill jag lova. 50 min senare begav sig en trött pluton på 36 soldater tillbaka till hemkasernen.
Snabb dusch och höger vänster om! Det var skönt att veta att de var ledighet då.

Middag: Korvgratängtjofräs med pasta. Ingen höjdare de heller.... Tyvärr.
Sedan middagen sitter jag i soldathemmet med ömmande ben och väntar på efterlyst och kvällsmacka 21:00.

Batteriet i kameran var inte laddat, så tyvärr inga bilder idag. FÖRBÄTTRINGSBART!

22: insatspluton - vi har ingen kåesspee men vi är inte sura för dee! (okej, kanske lite låg, men likså min inspiration.)



TISDAG

Ny dag nya händelser på LSS. Dagen började med vanlig uppställning och visitation. Sen var det fys, och inte vilket fys som hellst, utan VATTENFYS.

Ett par timmar senare var alla trötta o sletna.
Sen var det dags för lunch, och den var jag väl värd.
Kroppkakor med skirat smör och lingonsylt. :)
.
Sen lite soldathemshäng med fifa och aftonbladet.
Efter de bar det av till Lektionssalen där vi fick se lite film om hur SIB ska gå till.


Efter de var det på med stridsutrustning och den speciella SIB utrustningen. Knäskydd och Skyddsglasögon. Inte högsta modet direkt, se själv.

Men vi hade riktigt kul! :)

Lite fler bilder från dagen:
EIDEMAR

FORMERING VID FIENDE KLOCKAN 12.

SÄKERT TILLHÅLL.

STARKA SOLDATER UR 22:A INSATSPLUTON



22Insatspluton - Morsning KORSNING!



MÅNDAG

Godkväll.
Dagen sammanfattas med ett ord. KYLA.
Dagen började med att mina kängor var försvunna, hade dem utanför dörren när jag gick och la mig, men när ja vaknade var de borta. Det gillade jag inte, men efter mycket om och men, och med hjälp av löjtnant strandberg, fick jag fram dem tack och lov. Holmström hade fått för sig att busa, fråga inte varför, för jag vet inte. :P Hade varit extremt jobbigt att gå i strumplästen.
Efter frukost, åkte vi tillbaka till Ärna, (LSS, Uppsala) och hade plutonens timme. Mycket likt skolans elevråd. De gick över förväntan. Jag var som sedvanligt sekreterare. Eriksson ny dagelev.
Fick veta av befälslaget att torsdagen kommer ägnas åt samövning med poliserna som är här och har utbildning. Vi skall agera B-styrka i deras kravallövningar. Kommer bli riktigt kul. Ordern var att ställa upp med orgegelbunden klädsel, alltså ej reglementsenligt. Ex: Skyddsmask 90, Stridshanske 2000, Snöblus, Fältmössa 90 cammo, Värmetröja och Gummistövlar, och kortkalsong 93.
Med andra ord kan detta bli en mycket trevlig övning!
 Efter Plutonens timme var det lunch. Biff potatis, sås och lingon. Helt ok!
Därefter började vi våra SIB övningar. Lärde oss hur man säkrar en gata, och hur man tar sig över en korsning. Insåg hur jobbigt det var att ändra från högerskytt, som jag är, till vänsterskytt. När du posterar ett gathörn måste du ändra för att synas så lite som möjligt. Skum känsla. Men övningarna kändes riktigt COMBAT!
Vädret är Soligt, vilket är mycket bra, men det  betyder också att det är kallt. Vind och 5 minus var inte nådigt. Men jag tog mig igenom det. Fortfarande lite kylig i kroppen, men det tinar väl tidsnog. :)
Efter middagen Begav jag och Emelie till NVK möte.  Nätverk för Värnpliktiga Kvinnor, Vi fikade och disskuterade lite problem och brister, men mest tjejsnack. :) Även de nyinrykta tjejerna var där. Kul att träffa dem. När man berättar om NVK möten låter det som att vi har kafferep, och de kanske det är, men det gär så mycket. Man lär känna de andra tjejerna, och om man har problem med något kan man bolla ideer med varandra. 
Efter de var de genomgång på Handranater. Fick veta om massa olika handgranater och hur de fungerar, samt att lära oss att montera en övninsgranat. Även se hur det ser ut när man utlöser en. Det var både spännande och nervöst. 
och sen blev det uppställning i korridoren och Höger vänster om. (slut för dagen) 
 
I skrivande stund har jag precis fått min dagliga kvällsmacka och en Coca-cola. Uppskattas.

Låten som går mest just nu.  (länk till Youtube)
http://www.youtube.com/watch?v=L0VmaJsPWbY


22 Insatspluton - No mercy


LÖRDAG

Helgstämningen ligger som ett mysigt duntäcke över 7:e grupp. Det är ganska segt att vara här på helgon, men ändå mysigt.
Fördelar med helg på GBA finns det. Bra att se på tv, efterrätt till maten, som brukar vara godare än veckorna. Och lite mer fritid.

Idag har varit en bra dag. Dagen började med en berättelse från en av befälen, om hans skidsemester i värmland. Mycket trevligt. Därefter introducerade han oss för Luftgeväret och Luftpistolen. Detta fördrevs förmiddagen med. Jag var kanske inte bäst, men fick in några fina träffar iallafall! :)
 Eftermiddagen var mest häng och tv, lite kortspel med porseland också.
Sen när vi hade vår kvällsuppställning, bad löjtnanten oss att sätta oss ner, och han körde en frågesport på alla europas länder. Det var kul, för man insåg att man glömt mycket sen högstadiet, och geografi har väl aldrig varit min starka sida, men satte makedonien klockrent! SKOPJE!
Vinnare var silén, men jag kom på en stark tredjeplats. :)

Så nu ska jag plugga lite geografi och sedan sova så gott. :)

Men först kommer en COMBAT bild på mig från marma. :)



22Instatspluton - Love them all. Fight them all.

FREDAG

Nåja, ny dag nya händelser. Eller kanske inte. Har inte hänt alls mycket idag faktiskt.

Men fick sjukt god lunch, så de var värt. Kött med gele potatis och mycket god sås.
Läget just denna minut är lugnt. Pojkarna sitter och spelar "Call of Duty 4 Modern Warfare" på xboxet. Låter mycket fräckare än vad det egentligen är. Sjutspel. Jag förlorar helatiden, så jag har gett upp med att försöka.
Jag sitter här. Har sutit här aldeles för mycket idag, borde gått till gymmet, men vi får ta igen det med ett superpass imorgon.
Det alla väntar på ikväll är nog veckans höjdpunkt förutom markarrundan, nämligen PÅ SPÅRET! Positiv underhållning innan sängdax.

Avslutar med en bild på vår kaffekokare - Den mest älskvärda prylen på GBA:n.

22 insatspluton - Alltid på fötterna, om vi tänker med nötterna.

TORSDAG

Torsdag = snart helg.
Helg på GBA = LÖK!
Me like. :)

I fantasibrist blir det en inlägg om veckans mat. Mat gillar vi!

Måndag:
Lunch - Kycklinggratäng, Ris
Middag- Choritzogryta

Tisdag:
Lunch -
Fisk med räkor, potatismos
Middag - Köttbullar, sås, potatis

Onsdag:
Lunch - Lasagne
Middag - Raggmunk Fläsk

Torsdag:
Lunch - Ärtsoppa och pankakor med grädde och sylt.
Middag - Korvgratäng

Fredag:
Lunch - Nötsek, sås, potatis
Middag - Vårrullar, ris och sötsur sås

Lördag

Lunch - Schnitzel. stekt potatis.
Middag -
Köttfärssås, spaghetti

Söndag
Lunch - Kasslergratäng, potatis
Middag - Viltmästarskav (?) med potatismos

Vi gillar GBA maten. :)

ONSDAG

Halva tiden som Insats har gått, och det glädjer mig, eftersom Bevakning på helgen innebär mycket tv, och mycket sömn. :)
Insats är det värre med, eftersom man måste rondera helatiden, och gå upp halv sju på morgonen...

Just nu är det en kvart kvar till uppställning, innan dagen börjar på riktigt. Känns som det kan bli en bra dag idag. Onsdagar blir det i regel Markarunda (= Åka bil in till Bålsta och handla på lidl eller ica.) :) Mycket trevligt tillskott i vardagen. Tyvärr blir det ganska mycket cola o div annat snask på markarunda, men de är väl så det är. :P

Gårdagen slutade över förvänting, gick otroligt smidigt på eftermiddagen. Det är alltid trevligt. Sen När vi skulle sova ligger vi o disskuterar dieter och vilken kost som är bra för kroppen. Jag porseland och Johansson sover i samma rum. Och här brukar de blir ganska mycket disskussioner mm. Känns värt, för man kommer alltid fram till något, kanske inte så vettigt, men ändå.

Kan vara torftigt att läsa när vi har GBA men under FSU:n blir det roligare.
Vet inte om någon läser denna blogg, men hade varit kul med lite coments om någon läser. :)


--------------------------

Nu sitter jag här igen och väntar på att klockan ska slå grindpost.
Därefter markarrunda, och sen bär min kropp mig mot gymmet. WOHO! :D
Efter ett hårt träningspass blir jag förhoppningsvis trött, och somnar i min säng. :)


Lunch: Lasagne
Middag: Raggmunk, stekt fläsk och lingon.

Skjutvecka i Marma i bilder.

Johansson och Lt Günes inför Automatskjutning med ak5Lök vid brasa! :)En trött holmström efter en veckas pangande!Jag. :)Eldvakter.Vapenvård i hemma i korridoren på fredagen. Torka länkar till kulspruta.

Tisdag

Tisdagar är överlag en bra dag. Då är det en dag till halva veckan.
Hittils har dagen gått över förväntan. Satt och åt lunch med porseland och Johansson aldeles nyss. Det var vilda disskussioner hurvida man skall gifta sig eller inte, eller om adoption är bra eller dåligt. Satt och funderade på hur våra liv ser ut om 20 år... Dessa disskussioner dyker ofa upp på GBA:n, men har inte så mycket att göra, och fördriver tiden så gott man kan med oändliga disskussioner, xbox, monopol, träning och det nyaste tillskottet. UNO. :) underskattat spel dedär. :)

Den när jag och Porseland var på väg till matsalen skymtar vi en låda med en tv i. en 32"... Hade varit SÅ värt att få in den i vårat lilla tillhåll! :) jut nu har vi en gammal gammal tv, som inte duger till mycket, hade varit gött att få en ny! :)

Nu är jag ledig fram till 15.30, så siktar mot gymmet!

uppdaterar mer ikväll!

22 insatspluton - No pain, No Gain.

Första inlägget.

Detta kommer vara en blogg för vänner och familj därhemma, som vill veta vad jag pysslar med om dagarna. :)

I skrivande stund sitter jag på GBA - Alltså Garnisons Bevaknings Avdelningen.
Här händer det inte mycket om dagarna, bli mycket dator och bulle o kaffe om dagarna, men också ganska mycket träning. Har gym och sjukt fina skogar att springa i. :)
Bevakar ett område som ligger långt ut i skogen. Trivs bra här, ingen stress men en hel del rondering.

Finns inte mycket dåligt att säga om det, förutom att tempot är otroligt lågt, och att det inte händer så mycket. Om man jämför med FSU:n (fortsatta soldat utbildningen).

Jag är en del i en Insatspluton, belägen på LSS (gamla F16) i uppsala. Våran utbildning består i största del av bevakning. Vi har praktik i den delen, här på GBA:n.
Våran utbildning har GSU, som alla andra har. Alltså grundutbildning, man lär sig grunderna. Därefter har vi ett rullande schema på 4 veckor, som innebär 2 veckor FSU, sen en vecka ledigt, därefter en vecka GBA.

De olika FSU passen har vi olika utbildningar, mycket strid, men även SIB (Strid I Bebyggelse), Eskort, Väktarutbildning och lite annat smått och gott.

I skrivande stund är jag mycket trött, och ursäktar om språket inte är det bästa, men ska försöka blogga varje dag, härifrån lumparlivet i Uppsala.

Vi är 7 soldater i våran grupp.
Schultz - 2 meter basketspelare.
Porseland - Den glada göteborgaren.
Johannson - En brud med många tallanger!
Wallman - MÖPEN - Grym på stid
Holmstöm - Håller alltid stämmningen uppe.
Silen - Fysiskt stark, och riktig vinnarskalle.'

Och jag. Madelene Urge.

22 Insatspluton - Öka för att löka.


Det händer mycket lustiga saker när man har GBA också.
Just nu står porseland och funderar på var man kan stoppa snus någonstans, förutom under läppen.
Jag citerar:
-" Kanske i näsan, eller öronen, eller i hm... ja kanske sketan... Vad tror du om de?"

Lunch: Fiskgratäng med räkor och potatis
Middag: Köttbullar, sås, potatis och lingon.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0